KNÄCKIG ÄPPELPAJ
MED MARÄNGTÄCKTE!
Här kommer receptet på min paj som
jag bakade i veckan :)
Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen.
Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.
Serveras med kall vaniljsås.
En supergod kaloribomb!
MMMmmm...
Här kommer receptet på min paj som
jag bakade i veckan :)
1/2 dl havregryn
150 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Smält smöret och häll över. Låt degen vila en stund i kylskåp.
Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor.
Blanda klyftorna med 1 msk vaniljsocker, kanel
och 1/2 dl kokosflingor.Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen.
Grädda i 200°C i ca 20 minuter.
Vispa en maräng av 3 äggvitor och ca 1 1/2 dl socker.
Man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut,
då är den klar.
Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över och ställ in i ugnen igen.Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.
Serveras med kall vaniljsås.
En supergod kaloribomb!
MMMmmm...
Kommentarer
Trackback